Kot vsako leto je tudi letos potekalo državno prvenstvo v akrobatiki, kjer se predstavijo različni akrobati z različnimi sposobnostmi iz različnih klubov. Letos je prvenstvo potekalo v soboto, 22. novembra, v Kopru. Udeležila sva se ga tudi Tadej Osvald in Monika Novak. Tekmovalci smo razporejeni v različne kategorije po osnovnošolskih triadah, srednješolskih štirih letnikih in ostalih, ki so srednješolsko izobraževanje že zaključili, torej na cicibane, mlajše dečke ali dekleta, starejše dečke ali dekleta, mladince/mladinke in člane/članice. Oba sva svoje društvo zastopala v kategoriji mladincev/mladink.

Tekma se je pričela ob 9. uri zjutraj in trajala 10 ur. Vsak tekmovalec ima štiri skoke. Prvi skok je obvezen, nato pa ima vsak tekmovalec tri poljubne skoke. Z Moniko sva najprej imela za obvezni skok premet, saj je to osnovni skok za mladince. Poljubne skoke pa sva predstavila po svojih zmožnostih. Jaz sem za drugi skok skočil skrčeno salto naprej v korak, rondat v skrčeno salto nazaj. Drugi skok je bil zelo podoben in sicer skrčena salta naprej v korak, rondat v sklonjeno salto. Zadnji skok pa sem predstavil rondat v stegnjeno salto nazaj. S svojim nastopom sem zelo zadovoljen. Skoki od Monike pa so bili malo bolj zahtevni in zelo konkurenčni za ostale tekmovalke v njeni kategoriji. Za prvi skok je predstavila premet naprej v stegnjeno salto z enim obratom(stegnjena naprej 360°). Za drugi skok si je izbrala  rondat, premet nazaj v stegnjeno salto nazaj z enim obratom in pol (stegnjena nazaj 540°). Zadnji skok pa je bil še težji, in sicer rondat, premet nazaj v stegnjeno salto z dvema obratoma (stegnjena nazaj 720°). Do zaključka tekmovanja smo počakati prav vsi tekmovalci, saj je sledila podelitev. Svoje skoke kot posameznik sem opravil tako dobro, da je to zadostovalo za odlično 6. mesto. Ekipno smo postali državni prvaki v akrobatiki 2014 v kategoriji mladincev. Monika je v kategoriji mladink kot posameznica osvojila naslov državne prvakinje 2014. Naslednje leto pa znova pričakujemo vrhunske rezultate.

Besedilo: Tadej Osvald

[st_gallery gallery=”982,983,984,985,986,987,988,989,990,991,992,993,994,995,996,997,998,999,1000,1001″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost