V ponedeljek, 12. 3., smo imeli dijaki programa MEPI po pouku izobraževanje o prvi pomoči, saj smo se zaradi predvidene odprave morali seznaniti z različnimi situacijami, ki se nam lahko pripetijo: krvavitev iz nosu, tujek v očesu, rana, ureznina, ugriznina, pik strupene kače, žuželke, klopi, zastrupitev s hrano, sončarica, zvin, zlom …

Pogovarjali smo se o tem, kaj je treba storiti, če je kdo v nezavesti ali pa se slabo počuti. Povijali smo tudi povoje in izvedeli veliko novega o tem, kaj narediti, če si sam pri poškodovancu in kdaj je zares treba poklicati zdravniško oskrbo. Seveda številka 112 rešuje življenja, vendar lahko pred tem tudi sami nudimo prvo pomoč poškodovancu in mu celo rešimo življenje. Seveda je za nas mlade, ki ne moremo brez internetnega omrežja, zanimiva aplikacija, ki nam pomaga pri tem, kako pomagati poškodovancu, če je v nezavesti, ali pa nas pouči, kako oskrbovati rano. Če želiš več izvedeti o tej aplikaciji, si jo naloži – Prva pomoč (Telekom Slovenije). Kaj veš, mogoče ti pa pride kdaj prav in postaneš heroj, ker boš nekomu rešil življenje.

Predavanje je vodila profesorica Gabi Dernulovec, ki na naši šoli poučuje kemijo. Tudi znanje prve pomoči ji gre zelo dobro od rok. Predala nam je veliko znanja.

[st_gallery gallery=”4768,4769,4770,4771,4772,4773″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Polona Grilc

Fotografija: Filip Jereb, Teja Perko

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost