Pozno jeseni se mi je ponudila priložnost za izdelavo didaktične igrače. Po izdelavi skic živali za otroke sem živali prerisala na deščice in na hrbtno stran napisala angleško ime. Tako je nastala igrača “zapleši svoj ples v svojem telesu”. V četrtek 9.6.2016 sva se skupaj s profesorico Urško Hrovat odpravili v Postojno na podelitev priznanj, pridobljenih na v tekmovanju v izdelovanju otroških igrač.

Program so na začetku poživili najmlajši iz vrtca Postojna in folklorna skupina, ki je prikazala, kako so se igrali naši dedki in babice. Ravnateljica Vrtca Postojna je nato imela krajši govor, kjer se je lepo zahvalila sodelujočim. Prisluhnili smo poeziji znanega pesnika in pisatelja Ferija Lainščka, ki pravi, da ustvarjanje zanj ni poklic, temveč način življenja. Skupaj z Ditko sta nato nekaj njegovih pesmi tudi recitirala ob spremljavi kitare.

Sledila je podelitev priznanj vsem sodelujočim. Na koncu programa so bili vsi izdelki razstavljeni na razstavi.

Neža Petrušič

Fotografija: Neža Petrušič

[st_gallery gallery=”3034,3035,3036,3037″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost