V petek, 7. 12. 2018, smo dijaki 3. in 4. letnikov odšli na ekskurzijo v Gradec.

Naša prva točka je bila tovarna čololade Zotter, ki nam jo je turistična vodnica podrobno predstavila že med vožnjo. Med zanimivostmi o tej čokoladnici je tudi ta, da vso čokolado, ki na prodajnem trgu ne uspe, pokopljejo na posebnem pokopališču. Ko smo se na degustaciji posladkali z najrazličnejšimi vrstami čokolade, med drugim tudi tisto z okusom rib, in in kupili najljubše čokoladne tablice iz njihove bogate zbirke, smo se odpravili proti mestu Gradec.

Tam smo si ogledali mestno jedro, vstopili v mestno katedralo ter se sprehodili po božično okrašenih ulicah in božičnem sejmu. Izvedeli smo tudi zanimivost, da imajo v Gradcu svoj tako imenovani »bermudski trikotnik«, ki predstavlja trikotnik gostilnic, iz katerega zelo težko najdeš pot. Sprehodili smo se tudi po zanimivem mostu čez reko Muro, ki so ga poimenovali Mesto kulture.

Opoldne smo se odpravili do mestne hiše na glavnem trgu in obiskali župana, gospoda Siegfrieda Nagla, ki nas je prijazno nagovoril v angleščini in nam predstavil svoje mesto. Iz sejne dvorane smo se lahko povzpeli na balkon, s katerega smo opazovali čudovit razgled na mestni trg. Najbolj pa smo bili presenečeni, ker so nas v mestni hiši pogostili z odličnim kosilom.

Po kosilu je sledilo nekaj prostega časa za samostojne oglede ali nakupe. Na stojnicah smo si privoščili topel čaj, nato pa se vsi navdušeni nad ekskurzijo odpravili proti domu. Vožnja domov nam je ob prijetni glasbi in glasnem prepevanju hitro minila.

Ula Virant in Rok Hribar

Fotografija: Darko Savić in Rok Hribar

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost