Delavnica Sinhronih šumov z MIHO ŠAJINA

V začetku meseca novembra je svoje znanje in izkušnje delil z dijaki 4. letnika Miha Šajina – instrumentalist, oblikovalec zvoka in skladatelj, ki

producira zvočne učinke in glasbo za animirane filme in dokumentarce ter je tudi DJ z imenom Shekuza in član benda Moveknowledgement. Dijaki so spoznali različne tipe mikrofonov, naučili so se, kako se pravilno postavi in priklopi mikrofon ter spoznali postopek izdelave sinhronih šumov in različnih zvočnih učinkov. Na podlagi videospota so dijaki sami z različnimi materiali in pripomočki posneli šume, ki so jih uporabili v videospotu.

Pridobljeno znanje bodo dijaki lahko uporabili pri  izdelavi svojega avtorskega animiranega filma, ki ga bodo izdelali v tem šolskem letu. Izdelava glasbe in zvočnih učinkov za animirani film je zelo specifična, saj zahteva ogromno znanja in

Miha, kot oblikovalec zvoka pri animiranih filmih Koyaa – Divji ležalnik (2017)Koyaa – Lajf je čist odbit (2011) in Metum (2017) ter animiranimi filmi, ki so nastali na šoli v okviru delavnice animiranega filma Svoboda (2017), Interakcije (2019) in Hungry Zone (2020), je tovrstna znanja z veseljem delil z dijaki.

 

Besedilo: mag. Mojca Guštin

Fotografije: Arhiv SMGŠ

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost