V tednu med 2. 3. in 6. 3. 2020 smo že šesto leto skupaj z zavodom ZVVIKS (zavod za film in avdiovizualno produkcijo) izvedli produkcijsko delavnico animiranega filma. Letos smo na delavnici gostili Špelo ČADEŽ, strokovnjakinjo s področja stop-motion tehnike animiranega filma.

Kot zanimivost naj povemo, da ima Špela Čadež kot prva in edina Slovenka glas pri podeljevanju oskarjev, saj je članica Akademije za filmsko umetnost in znanost.

Dijaki tretjih letnikov navdušeno pripovedujejo o svojih izkušnjah. Za delavnico so se odločili predvsem zaradi močne želje po znanju, tako v 2D digitalni animaciji, kot tudi stop-motion in risani animaciji. Čeprav je projekt za njih, kar veliko zalogaj, se natančno in odločno prodirajo do cilja.

»Všeč mi je, da imamo več prostora za delo, kot med poukom in, da je ozračje bolj sproščeno.«: Simon in Nejc. Patricija pa je še pripomnila: »Všeč mi je, da lahko med animiranjem poslušamo glasbo in se zbližamo z ostalimi.«

Udeleženci animacijske delavnice so potrdili, da bi se z veseljem ponovno udeležili delavnice.

Besedilo: Patricia Krmelj, 4. B

Fotografije: Anamari Hribar, 4. B

 

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost