V tednu med 22. 1. in 26. 1. 2018 ponovno skupaj z zavodom ZVVIKS izvajamo delavnico animiranega filma. Letos že četrto leto gostimo na delavnici strokovnjake s področja animiranega filma. Mentorica letošnje delavnice je slovenska animatorka ter režiserka in producentka animiranih filmov, Špela Čadež. Na delavnici sodelujejo dijaki 3. letnikov programa medijski tehnik ter dijakinja Iida Hanninen iz Finske, ki je na mednarodni izmenjavi.

Animirane filme izdelujemo v različnih tehnikah, predvsem v stop motion tehniki, kjer poskušamo na izviren način uporabiti vse, kar nam animacijski studio omogoča.
Kar bomo ustvarili, bomo predstavili na šolski spletni strani ter poslali na festivale otroškega in mladinskega animiranega filma.
Vsi, ki vas animirani film zanima, ste lepo vabljeni v animacijski studio (020), da nas obiščete in si od bližje pogledate, kako nastane animirani film.

Mojca Guštin
Fotografija: Iida Hänninen

[st_gallery gallery=”4584,4585,4586,4587,4588,4589,4590,4591″ size=”thumbnail” columns=”4″ lightbox=”yes”]

Več o Špeli Čadež
Deluje kot producentka in režiserka neodvisnih animiranih filmov. Po zaključenem študiju grafičnega oblikovanja (2002) je nadaljevala šolanje na Akademiji za medijsko umetnost v Kölnu. Že med študijem je s svojima lutkovnima animacijama Zasukanec (2004) in Liebeskrank (2007) pridobila mednarodno prepoznavo. Njen animirani film Boles (2013) je bil predvajan po vsem svetu in je pridobil vrsto nagrad, priznanj in nominacij.

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost