Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Ivan Cankar

Ivan Cankar (vir: nuk.uni-lj.si)

Letošnjega šolskega tekmovanja za Cankarjevo priznanje, ki je potekalo 9. novembra 2021, se je udeležilo osem dijakinj in štirje dijaki. Kar šest dijakinj jih je osvojilo bronasto Cankarjevo priznanje, dve pa sta se uvrstili na območno tekmovanje, ki bo potekalo 9. decembra 2021. Bronasto priznanje so pod mentorstvom profesorice Barbare Iskra Šarec in profesorja Jožeta Iskre osvojile tele dijakinje: Jerneja Klančar (2. d), Meta Lukan (1. e), Amadeja Osolnik (2. e), Kristina Špegar (2. e), Leia Trojanšek (1. f) in Lejla Huskić (3. b). Prvi dve dijakinji sta se uvrstili na območno tekmovanje. Dijaki 1. in 2. letnika so morali prebrati roman Kurji pastir, ki ga je napisal letošnji Prešernov nagrajenec Feri Lainšček, dijakinja 3. letnika pa je morala prebrati igri Alenke Goljevšček Pod Prešernovo glavo in Srečna draga vas domača.

Pohvalo si zaslužijo prav vsi dijaki, ki so se udeležili letošnjega šolskega tekmovanja za Cankarjevo priznanje. Čestitamo prejemnicam bronastega priznanja, še posebej pa dijakinjama, ki sta se uvrstili na območno tekmovanje. Želimo jima, da bi poleg že osvojenega bronastega priznanja osvojili še srebrno Cankarjevo priznanje in se morebiti uvrstili na državno tekmovanje.

 

Jože Iskra, profesor slovenščine in organizator šolskega tekmovanja

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost