Anže Orehek je za svoj maturitetni izdelek izdelal 3D kratki animirani film z naslovom Čarovnik. Zanj je v soboto na 10. mednarodnem festivalu otroškega in mladinskega filma ENIMATION prejel nagrado za najboljši animirani film festivala (Čarovnikhttps://youtu.be/FMXJdtExEKg).

Festival je prejel 610 filmskih prijav iz 65 držav, v tekmovalni del jih je žirija uvrstila 30. Zmagovalce je izbirala tričlanska mednarodna strokovna žirija, v kateri so bili magistra filmskega scenarija z Univerze Salford v Manchestru Anja Bunderla, avtor animiranih serij Grega Mastnak in koordinatorka grškega partnerskega festivala Camera Zizanio Lito Theodosiou.

Kot zmagovalec festivala bo Anže prihodnje leto nominiran v selekcijo za nagrado Mreže mladinskega filmskega ustvarjanja (YCN), za katero se potegujejo zmagovalni filmi s festivalov, ki so povezani v omenjenem združenju. Glavna nagrada je predstavitev filma na različnih partnerskih festivalih po vsem svetu v letu 2022.

Zaključek festivala s podelitvijo nagrad je potekal v živo na FB, vabimo vas, da si ga ogledate. Celoten potek festivala je objavljen na www.enimation.si, kjer si lahko ogledate tudi ostale nagrajence. V kategoriji do deset let je slavil zmago film Sesalec več mladih avtorjev iz Estonije, od 11 do 14 let film Boljši kot to skupine ruskih otrok pod vodstvom Poline Šejzon ter med ustvarjalci od 15 do 19 let brazilski film Blato skupine mladih avtorjev pod mentorstvom Alexandra Juruena.

Iskreno čestitamo vsem zmagovalcem kot tudi ostalim avtorjem.

Mag. Mojca Guštin

Povezava na članek mmc rtv slo:

https://www.rtvslo.si/kultura/film/glavna-nagrada-enimationa-je-ostala-doma-zmagal-je-carovnik/542362

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost