DELO V IZREDNIH RAZMERAH

Spoštovani starši, dijaki,

na SMGŠ smo že na konferenci 9. 3. 2020 dorekli načine dela, ki bi prišli v poštev, če bi bile šole dlje časa zaprte. Dijake so z načinom dela seznanili učitelji pri svojih urah. Izvajanje pouka na daljavo tako poteka od ponedeljka dalje.

Pozivam vse dijake, da časa, ko niso fizično prisotni v šoli, ne razumejo kot podaljšanjih počitnic. Delo poteka dalje in če kdo, bi mladi morali razumeti, da jim trenutna situacija samo kaže njihovo prihodnost, ko se bo veliko dela naredilo od doma.  Na dijakih 4. letnikov je seveda največja odgovornost. Prosim, ne ukvarjate se z vprašanji, kaj bo z maturo. Pripravljate se, kot da matura bo (ker bo) in ne zanašajte se na čas, ko se vrnemo v šole.

Naprošam tudi starše, da spremljate delo svojih otrok. Res so že veliki, vendar so vrženi v situacijo, ko zlahka dobijo občutek, da so lahko ves čas na socialnih omrežjih, šola pa naj malo počaka.

Učitelji bodo naredili vse, da vsebine, ki jih morajo dijaki usvojiti, pridejo do njih. Po prvih poročanjih učiteljev so se dijaki odzvali pozitivno.

Pazite nase, bodite doma in ostanite zdravi.

Ravnateljica
Ana Šterbenc

Šola bo od 16. 3. 2020 do preklica zaprta.

DOPOLNITVE ŠOLSKIH PRAVIL OCENJEVANJA ZNANJA

Dopolnitve šolskih pravil ocenjevanja znanja

OBVESTILO ZA DIJAKE, STARŠE IN RAZREDNIKE!

Šolska svetovalna služba se v času izrednih razmer, od 16. 3. 2020, od doma strokovno vključuje v dejavnosti pomoči na področju vsakdanjega življenja in dela za šolo. V primeru kakršnega koli vprašanja glede učenja in vašega počutja (stiske, negotovosti, zaskrbljenosti, strahu, jeze …) ne oklevajte, ampak nama napišite na email:  dragica.dodic-turk@smgs.si; andrejka.stenkler@smgs.si; in odzvali se bova v najkrajšem možnem času.

Lepo vas pozdravljava,

Dragica Dodič Turk in Andrejka Štenkler

SPOROČILO ZA DIJAKE IN STARŠE

Prvi teden pouka na daljavo je za nami. Ker smo bili vsi vrženi v nepredvidljivo situacijo, je bil začetek pričakovano stresen. Ocenjujem, da bodo predvsem tehnične težave naslednji teden odpravljene ali pa vsaj zmanjšane.

Pozivam vse dijake, da se šolskega dela lotijo resno. V naslednjem tednu bomo spremenili Šolska pravila  ocenjevanja znanja tako, da bo lahko ocenjevanje znanja potekalo tudi na daljavo.

Zahvaljujem se vsem staršem, ki nam nudite podporo predvsem tako, da preverjate delo svojih otrok.

Ravnateljica
Ana Šterbenc

Delavnica animiranega filma s Špelo Čadež

V tednu med 2. 3. in 6. 3. 2020 smo že šesto leto skupaj z zavodom ZVVIKS (zavod za film in avdiovizualno produkcijo) izvedli produkcijsko delavnico animiranega filma. Letos smo na delavnici gostili Špelo ČADEŽ, strokovnjakinjo s področja stop-motion tehnike...

Preberi več ...

Nočitev v šoli – Program MEPI

Iz petka 24. 1. 2020 na soboto 25. 1. 2020 smo udeleženci programa MEPI bronaste stopnje preživeli noč v Srednji medijski in grafični šoli Ljubljana. To smo sicer storili z namenom, da bi se pripravili na našo poletno odpravo, vendar smo kljub vsemu večino preostalega...

Preberi več ...

Prenesite si šolsko publikacijo

Šolska publikacija   MEPI

Virtualni sprehod po šoli

Virtualni sprehod po šoli  

Pixel - šolski časopis

Pixel  

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.