Tema letošnjega natečaja »Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga« je dijake spodbudila k ustvarjalnemu soočenju z družbenimi problemi, s katerimi se spopadamo doma, v Evropi in svetu, ter krepitev medsebojnega razumevanja, strpnosti in solidarnosti.

Naslovno fotografijo krasi dijakinja Karin Rogelj, ki je s fotografijo »Veliko več, kot samo kruh« osvojila 2. mesto med srednješolci na državnem tekmovanju Evropa v šoli, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Slovenija.

Poleg nje je za svoje likovno delo Reality of the poor (Resničnost revnih) v kategoriji srednja šola 3. mesto osvojil Dan Klenovšek Krsnik.

Za spletno stran, z naslovom “Hrana, kaj je z njo?”, pa so dijaki Nik Ivančič, Tadej Jagodic in Ana Jesenovec v kategoriji srednja šola dosegli prvo mesto. Vabljeni k ogledu strani na povezavi: https://ss0120.evropavsoli.si/

Uspeh so dopolnili dijaki Nika Jelen, Neli Jolič, Lucija Krapež in Maja Pavlič z uvrstitvijo na državni nivo tekmovanja.

 

Vabimo vas, da si v fotogaleriji ogledate izdelke naših dijakov.

 

Besedilo in fotografije: Miha Golob, mentor; Meta Hostnik, mentorica

Fotografije v galeriji: Nika Jelen, Ana Jesenovec, Lucija Krapež, Karin Rogelj, Živa Juvančič, Neli Jolič, Dan Klenovšek Krsnik, Maja Pavlič in skupina Nik Ivančič, Tadej Jagodic in Ana Jesenovec

 

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost