V sredo, 24. 11. 2021, ob 15.00 smo imeli dijaki in profesorji, vključeni v mednarodni projekt Story Valley, prvi del delavnice z novinarko Kristino Božič, ki piše za različne medije, med drugimi časopisa Večer in Dnevnik. Kristina Božič nam bo kot glavna mentorica pomagala pri tematski številki šolskega časopisa Pixel, ki bo v celoti posvečen projektu Story Valley oziroma begunski tematiki, izšel pa bo spomladi 2022.

Najprej nam je novinarka predstavila, kakšen je novinarski poklic, nato pa nas je povprašala o naših razlogih za vključitev v projekt Story Valley. V drugem delu smo skupaj razdelili naloge vsakemu udeležencu. Nekateri so zadolženi za ustvarjanje stripa na osnovi begunske zgodbe, drugi za intervjuje z begunci, ki živijo v Sloveniji, spet drugi za predstavitev beguncev, ki so se uveljavili v slovenski družbi, ena dijakinja bo naredila anketo o poznavanju begunske problematike med našimi dijaki.

Delavnica je trajala skoraj dve uri. 2. del delavnice bo sledil konec decembra 2021, tretji pa konec januarja 2022. Do naslednje delavnice mora vsak od nas opraviti svojo nalogo, ki jo bomo skupaj pregledali, dopolnili in popravili na naslednji delavnici. Novinarka Kristina Božič pa je ves čas v stiku z nami z nasveti, idejami, izboljšavami in dopolnitvami naše naloge.

 

Besedilo: Nika Kropivšek, dijakinja 2. e

Fotografije: Tilen Jon Sermek, dijak 4.e

Spletna stran za boljšo funkcionalnost in prikaz multimedijskih vsebin uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z namestitvijo in uporabo piškotkov na vaši napravi.

Dostopnost